LH stretnutie 2012

prieskumnikPo minuloročnej prestávke sme sa opäť zúčastnili spoločného vikingsko-slovanského táborenia v Kuchyni. Počasie bolo tentokrát pomerne neznesiteľné (horúčavy a bezvetrie), čo poznačilo aj program táborenia. Väčšinu času sme boli zalezení v tieni a čakali na večer. Turnaj v hre kubb sa síce konal, no posediačky pod prístreškom, lebo inak sa nedalo. Keď zašlo slnko, súťažilo sa ešte v hádzaní kladou, lukostreľbe a bola aj pivná štafeta. My sme sa nezúčastnili ničoho, ja som varila a na striedačku sme pásli deti. Milenka v tej horúčave skoro vôbec nedokázala spať. Ale stále lepšie, než dusiť sa v meste.

V noci to bolo síce prijateľnejšie, ale v stane s nami táborili asi tri klany mravcov, množstvo lúčnych koníkov, pavúkov a všakovakých chrobákov. Celý čas sme sa teda budili na to, že po nás niečo lezie. No ale aj tak znesiteľnejšie, než denné nájazdy ôs a ovadov, ktoré nás aj dosekali (dievky našťastie nie).

Napriek tomu, že to vyznieva ako znôška sťažností, v skutočnosti sme radi, že sme vypadli z mesta a z 21. storočia a tešíme sa na budúci rok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.